lunes, 20 de febrero de 2012

A3



1. Analitza el vídeo Information/R/Evolution

- Posa un titular a aquest vídeo

L’evolució en l’ús de l’ informació

- Identifica tots els serveis i productes que puguis i fes una descripció bàsica de cadascú.

Màquina d’escriure: és un aparell mecànic, electromecànic o elèctric amb un conjunt de tecles que en ser pressionades imprimeixen caràcters en un paper.

Arxivador: permet ordenar i classificar tot tipus de documents seguint un ordre alfabètic. 

Biblioteca: és una col·lecció de tot tipus de documents seguint un ordre alfabètic.

Preocessador de textos: és una aplicació informàtica que es fa servir per la producció (incloent la composició, edició, format, i possiblement impressió) de qualsevol mena de text imprès.

Google: el principal objectiu de Google és organitzar la informació del món i fer-la universalment accessible i útil. Es tracta del buscador de referència.

Worl wide web: xarca de pàgines escrites en hipertext mitjançant el llenguatge de marcatge HTML i connectades entre sí mitjançant vincles, de manera que es formin un sol cos de coneixement pel qual s'hi pot navegar fàcilment.

Bloc: és un diari interactiu, personal a Internet. Un blog és dissenyat perquè, com un diari, cada article tingui data de publicació, de manera que la persona que escriu i les que llegeixen puguin seguir tot el que s'ha publicat i editat.

Wikipedia: projecte d'enciclopedia obert el març de 2001. Es demana la col·laboració voluntària d'experts en cada tema

Youtube: lloc web per compartir vídeos, creada per tres ex-empleats de PayPal el febrer de 2005, en què els usuaris poden pujar, compartir i veure vídeos. 

 Digg: és un lloc web en anglès on els usuaris registrats són qui envien notícies o històries (extretes en blocs o pàgines web) i amb els vots de la resta d'usuaris trien quines arriben a eixir a la portada. Està en actiu des del 2004
Bookmarks: serviu gratuït per guardar marcadors d'Internet.

- Fes un comentari o valoració personal

Es tracta d’un video força interessant ja que et permet observar, en no gaire més de cinc minuts, l’evolució en la manipulació de la informació. La digitalització, junt amb l’aparició d’Internet  ha fet possible que tothom pugui tenir accés a tot tipus d’informació. I alhora no només consultar aquesta informació sinó també crear-ne de nova i fer-la accessible per a tot el món.  Això suposa una avantatge, però també un problema, ja que molta d’aquesta informació pot ser falsa. Cada cop haurem d’estar més atents en aquest aspecte i saber triar unes fonts fiables.



2. A partir de l’Informe: “Sociedad de la Información España 2011” (Telefónica)
La era post-PC:

Per primer cop els smartphone superen als PC en vendes.  Aquests dispositius de petita mida són una eina imprescindible en el nostre dia a dia. Cada cop incorporen més aplicacions, són més ràpids  i eficients.  Amb aquests tipus de dispositiu puc “xatejar”, consultar el correu electrònic o navegar per Internet sigui on sigui.  Les “tablets”, entre elles l’iPad d’Apple, cada cop són més populars i les seves vendes s’estan disparant. Crec que són molt més útils que els smartphones per a navegar per Internet, ja que les dimensions de la pantalla són majors i la recerca d’informació és més còmode.
Per altre banda, la televisió amb Internet no acaba de tenir èxit. I es comprensible ja que són dos conceptes oposats. Amb la televisió la persona el que busca és estirar-se al sofà i que l’entretinguin, res més.
En definitiva es tracta d’un canvi de model en els dispositius, però al PC encara li queda forces anys.




                                 Júlia Jové i Enric Ivern Bonilla

No hay comentarios:

Publicar un comentario